Q4 Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel

Het Q4 Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel geeft inzicht in de communicatie verschillen tussen mensen, maar vooral inzicht in jezelf.

  • Hoe communiceer je?
  • Hoe gedraag je je van nature?
  • Hoe ga je om met situaties onder druk?
  • Hoe reageer je onbewust op situaties?
  • Hoe ervaar je naar anderen?

Vergroot je kennis

Q4 Profiles vergroot de kennis van je gedrag en dat van je collega’s. Hierdoor begrijp je gedrag beter, kun je veel communicatie conflicten vermijden, ga je prettiger werken en kom je samen tot een beter resultaat. Specifieke aandacht wordt besteed aan het vergroten van individuele effectiviteit en het optimaal benutten van talenten. Op een zodanige manier dat energieverlies wordt geminimaliseerd.

Succes bepalend

Gedrag bepaalt in grote mate ons succes, thuis en op het werk. Kennis en vaardigheden spelen een rol, maar vooral het onbewuste gedrag (kernpatroon) heeft grote invloed op ons handelen. Als je weet wat je motiveert, kun je je daarop richten. Inzicht in gedrag helpt om talenten en kwaliteiten te benutten. Dat levert energie en plezier op.

Universele taal

Door het inzetten van het Q4 Persoonlijke Stijl Profiel beschik je over een universele taal waardoor gedrag en communicatie in samenwerking bespreekbaar wordt. Er is geen ‘goed’ of ‘fout’ in de resultaten, er is geen oordeel. Q4 Profiles gaat uit van de kwaliteiten en de kracht van ieder individu. Geeft hiermee een handvat om de verschillen tussen mensen beter te benutten en begrijpen. Deze benadering zorgt voor plaatsing van medewerkers op posities die bij hen passen.